Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα, στο Α1 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου.


Στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς λάβαμε στις Εκδόσεις Ψυχογιός το μήνυμα και τις φωτογραφίες από τη δασκάλα του Α1, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, κυρία Ε. Λιόλιου. Οι δραστηριότητες είναι πολύ όμορφα εναρμονισμένες με τις άλλες προγραμματισμένες δράσεις της τάξης. Η χαρά όλων μας είναι μεγάλη όταν τα βιβλία μας αποτελούν αφορμή για δημιουργικές δραστηριότητες και προσφέρουν γέλιο και ευθυμία στα παιδιά.

''Οι μαθητές του Α1 του 4ου Δημοτικού σχολείου Ζωγράφου, με τη δασκάλα τους κ. Λιόλιου Ελπίδα, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Ένα αλφαβητάρι με γράμματα, ιστορίες και βιβλία» διάβασαν τον Μάιο του 2018 το βιβλίο της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή «Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα».


1.  Ζωγράφισαν την Πριφινέλα με ανοιχτό στόμα για να τρώει τα γράμματα και πάνω στο αστέρι του μαγικού ραβδιού τους έγραψαν τετράστιχα χρησιμοποιώντας ζευγάρια λέξεων από τις δραστηριότητες 2-3, όπως προτείνει το βιβλίο στη δραστηριότητα 5. 
2.     Στόλισαν με τα τετράστιχα αυτά τα αστέρια στον τοίχο της τάξης.
3.     Έβαλαν τη Φριντανίτα στον τοίχο τους αλλά και στο παραμύθι «Δυο πόλεις δείχνουν την ειρήνη» που έγραψαν με όλους τους ήρωες των βιβλίων που ασχολήθηκαν αυτήν τη χρονιά. Οι μάγισσες εκεί έκαναν ξόρκια της χαράς και της αγάπης για να αλλάξουν την άσχημη Γκριζούπολη και να φέρουν την ειρήνη στους κατοίκους της Γκριζούπολης και της Θαλασσούπολης. Αυτά τα έβαλαν σε μαγικά μπουκάλια δίπλα στη Φριντανίτα. 
4.  Και επειδή πέρασαν καλά και τους άρεσε πολύ το βιβλίο θέλησαν να μοιραστούν μαζί σας όσα έκαναν και βέβαια τα τετράστιχά τους.Η  Φριντανίτα  φόρεσε

μια πράσινη ζακέτα

και πήγε με τη σκούπα της

να πάρει τα πακέτα.Η Αγερένια κάθισε στα σαλόνια

 μα λάθος ξόρκι έκανε

 και τότε εμφανίστηκε 

 ένας στρατηγός με γαλόνια.

Όταν τα φλουριά γίνανε λουριά

 βάλανε τα γέλια

 γιατί είχαν πάνω τους

 ρέλια και βαρέλια

Η Φουφέλια είχε μαλλιά μαύρα

 φύσηξε η αύρα 

 κι από το καπέλο της

 πετάχτηκε μια σαύρα ''Άφρα μάφρα σάλα!
Τα παιδιά να παίξουν μπάλα...


Αφρα χάφρα φούφα ίδες!
παντού να βλέπω γέλια και χαρές
όλοι να κάνουν αγκαλιές...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου