Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Επισκέψεις φιλαναγνωσίας Απρίλιος 2015.Και η φετινή σχολική χρονιά έληξε με ενδιαφέρουσες φιλαναγνωστικές επισκέψεις.


Δ.Σ. Τσαριτσάνης, 24/4
Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία των παιδιών και βέβαια το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σ Τσαριτσάνης για την πρόσκληση και για την παρουσία τους στην απογευματινή συνάντηση γονέων με θέμα: ''Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία στα παιδιά-μικρά και μεγάλα μυστικά'' και βέβαια για την υπέροχη φιλοξενία.


Στον Πρίνο Θάσου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου διατηρεί αυτοβούλως τη δική του βιβλιοθήκη!

Γιορτή βιβλίου Πρίνου Θάσου, 26/4
    Επιπλέον ήταν η τρίτη χρονιά φέτος που διοργάνωσε τη Γιορτή βιβλίου για παιδιά... Τους ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και τους συγχαίρω για τις δράσεις τους!


Μια ακόμη υπέροχη εμπειρία μου χάρισαν οι εξαίρετες εκπαιδευτικοί των πρώτων τάξεων του 2ου Δ.Σ. Λιτοχώρου, με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τα παιδάκια τους! Τους ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και την προετοιμασία των παιδιών και για την παρουσία τους στην απογευματινή συζήτηση με θέμα ''Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία στα παιδιά-μικρά και μεγάλα μυστικά'' και βέβαια για την εξαίρετη φιλοξενία.

Α΄ τάξη 2ου Δ.Σ. Λιτοχώρου Πιερίας, 28/4
Ευχαριστώ επίσης ιδιαίτερα τη συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Μαρία Ράπτου για την παρουσία της, το ενδιαφέρον της και τη συγκινητική -οικειοθελή- συμμετοχή της στην επίσκεψή μου.


Τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών απέδωσαν σε στίχους την ιστορία της Μαγισσούλας που έτρωγε γράμματα, την εικονογράφησαν και έφτιαξαν δυο καλαίσθητα βιβλία.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
  
Επίσκεψη στο 12ο Δ.Σ Λάρισας.             Συζήτηση με τα παιδιά των Γ΄και Δ΄ τάξεων με αφορμή το βιβλίο μου,
 Ένας κήπος στην τάξη μας.
    Ευχαριστώ για την πρόσκληση και την προετοιμασία. Είναι ιδαίτερη η χαρά όταν στις επισκέψεις εμπλέκονται ενεργά και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ή όταν υποκεινούνται από αυτούς, δείχνοντας πως κατανοούν την αξία της λογοτεχνίας στην καλλιέργεια των παιδιών. 
Τους ευχαριστώ όλους, γονείς και εκπαιδευτικούς και βέβαια τις εκδόσεις Ψυχογιός για την υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου