Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο Γριζάνου Τρικάλων 24/5/13


Το Νηπιαγωγείο Γριζάνου συστεγάζεται με το Δημοτικό σχολείο σε ένα πέτρινο παλαιό κτίριο με θέα ένα κατάφυτο με έλατα λόφο και τον απέραντο ουρανό...


Στο όμορφο αυτό μέρος, πέρασα ένα ξεχωριστό πρωινό Παρασκευής, με παιδιά ορεξάτα να ακούσουν ιστορίες και εκπαιδευτικούς με διάθεση να προσφέρουν στα παιδιά τους εμπειρίες και εικόνες.

Τους αφηγήθηκα την ιστορία του Βασίλη και των θυμωμένων ζωγραφιών, παίξαμε παιχνίδια για την ανακύκλωση και ζωγραφίσαμε. Και ενώ εγώ νόμισα πως κάπου εκεί οι δράσεις είχαν τελειώσει, χαμογελαστά προσωπάκια μου αποκάλυψαν πως μου είχαν μια έκπληξη ή μάλλον δυο: Είχαν διαβάσει, Το ποτάμι που σταμάτησε να κυλά, και με αφορμή αυτό ζωγράφισαν ομαδικά έναν πανέμορφο πίνακα που μου χάρισαν και τώρα κοσμεί το γραφείο μου και μου τους θυμίζει κάθε λεπτό...

Ποτάμι, δέντρα, βατραχάκια, πουλιά, λουλούδια και βέβαια...ερωδιοί... Τίποτα δεν πήγε χαμένο απο το βιβλίο!

 Επιπλέον ήταν έτοιμα να γίνουν τα ίδια ποτάμια, δέντρα, πουλιά, βατραχάκια, ξυλοκόποι και να δραματοποιήσουν την ιστορία... Και τα κατάφεραν υπέροχα!

Το ποτάμι κυλά..για την ώραΑξίζουν συγχαρητήρια στη διευθύντρια κ. Κατερίνα Αργύρη και τη νηπιαγωγό κ. Μαρία Τριαντάρη για την προετοιμασία των παιδιών και για τη δουλειά που κάνανε μαζί τους πριν πάω, που είχε ως αποτέλσμα τα παιδιά να αδημονούν να με συναντήσουν και να ακούσουν όσα είχα να τους πω.
Στο χώρο του Νηπιαγωγείου λειτούργησε παράλληλα και έκθεση βιβλίου απο το βιβλιοπωλείο Σφαίρα, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν και γονείς των νηπίων με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να πούμε λίγα λόγια για την προσφορά του βιβλίου στα παιδιά μετά την παρουσίαση.
Εύχομαι στις καλές εκπαιδευτικούς να έχουν πάντοτε υγεία και διάθεση να προσφέρουν στα παιδιά τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου