Διακρίσεις


  • Ένα ποντίκι αλλιώτικο απο τα άλλα, εκδ. Ψυχογιός, Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2009. (Βραβείο Πηνελόπη Μαξίμου)

Η επιτροπή αναφέρει για τη βράβευση:


Μια οικογένεια ποντικών, η ήρεμη μα λαθραία ζωή τους στο σπίτι των ανθρώπων και ο απρόσμενος, όλο εκπλήξεις ερχομός ενός διαφορετικού ποντικιού (ηλεκτρονικού υπολογιστή) στο σπίτι, με την άδεια μάλιστα των ενοίκων, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον καμβά της ιστορίας. Η ιδέα της βασίζεται στη διττή σημασία της λέξης «ποντίκι» και στο διπλό μήνυμα που οι αληθινοί ποντικοί προσλαμβάνουν.


Η συγγραφέας με ιδιαίτερη άνεση μας δίνει ένα εξαιρετικό βιβλίο, πρωτότυπο και άρτιο στη γραφή που διακρίνεται για τη ρέουσα αφήγηση, τη σφιχτή πλοκή, τις κορυφώσεις και την περιπέτεια με την απρόσμενη εξέλιξη που προκύπτει από το παιχνίδι των λέξεων. Κερδίζει από την αρχή τον αναγνώστη και διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον και την αισθητική απόλαυση μέχρι το τέλος.   •  Οι ζωγράφοι του Ουρανού, Εύφημη μνεία, στην κατηγορία Παραμύθι, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά,  Δεκέμβρης 2014.

     Η επιτροπή αναφέρει για τη διάκριση: 

    ''Το κείμενο ξεχώρισε για τον ευρηματικό, πρωτότυπο τρόπο που η συγγραφέας ερμηνεύει την παρουσία του ουράνιου τόξου, το οποίο είναι τόσο αγαπητό στα παιδιά και τόσο συχνά παρόν στις ζωγραφιές τους.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου