Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης 2017-2018

Της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, στο Πνευματικό Κέντρο "Σ. Ζιαζιά", στη Χαραυγή.


Τον Οκτώβρη ξεκινά για δεύτερη χρονιά η Λέσχη Ανάγνωσης για Παιδιά, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, στο Πνευματικό Κέντρο «Σ. Ζιαζιά» στη Χαραυγή.
Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται δυο Σάββατο το μήνα, 4μμ.-5μμ. για τα παιδιά των τάξεων Δ΄- Στ΄ και 5μ.μ.-6μ.μ. για τα παιδιά των τάξεων Α΄- Γ΄. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν υπάρχει κόστος. Από τα παιδιά ζητείται η συνεπής παρουσία τους στις δεκαπενθήμερες συναντήσεις. Υπεύθυνη του συντονισμού και του παιδαγωγικού σχεδιασμού των δράσεων είναι η γράφουσα.
Οι εγγραφές των παιδιών γίνονται καθημερινά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, 8.00π.μ.-15.00μ.μ και/ή στο τηλέφωνο 2410 671 173, υπεύθυνη κ. Χριστίνα Παπαδοπούλου. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Η Λέσχη έχει ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά βιβλία λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ενδιαφέρον των παιδιών και τις αναγνωστικές τους εμπειρίες. Οι αναγνώσεις θα εμπλουτίζονται με παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε κάποιο βιβλίο ή με αφορμή κάποιο βιβλίο αλλά και με άλλες μορφές τέχνης όπως τα εικαστικά, τη μουσική, τη δραματοποίηση, με στόχο να ‘’εγγραφεί’’ θετικά και ευχάριστα στο μυαλό των παιδιών η ανάγνωση. Πρόθεση μας είναι να γοητευτούν τα παιδιά από την αναγνωστική διαδικασία και να κερδίσουν ένα φίλο και σύμμαχο παντοτινό: το βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου