Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017

Επισκέψεις σε φορείς και συναντήσεις με μαθητές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.Παρασκευή 31 Μαρτίου:

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων διοργανώνει κάθε χρόνο μια ζεστή τελετή βράβευσης των παιδιών που διάβασαν τα περισσότερα βιβλία κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Φέτος βραβεύτηκαν 42 παιδιά.
Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η ομιλία μου με θέμα: ''Η επίδραση του λογοτεχνικού βιβλίου στην ολόπλευρη καλλιέργεια του παιδιού.''
Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την πρόσκληση.

Η βιβλιοθηκονόμος κ. Τζένη Ρώσσιου και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας, κ. Έφη Λεβέντη.


Σάββατο 1 Απριλίου:

Συνάντηση με τις Λέσχες Ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου Books Toys, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης με αφορμή τα βιβλία μου, Ένα ποντίκι αλλιώτικο από τα άλλα και Το αγόρι που κέρδισε τον Χρόνο. (εκδ. Ψυχογιός)
Θερμές ευχαριστίες για την όμορφη αλληλεπίδραση με τα παιδιά.

Δευτέρα 3 Απριλίου:

Λεόντειος Σχολή Ν. Σμύρνης, συνάντηση με τα παιδιά των τεσσάρων τμημάτων της Γ΄ τάξης, με αφορμή το βιβλίο, Ένας κήπος στην τάξη μας, (εκδ. Ψυχογιός).
Τους ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και την πάντα ενδιαφέρουσα ανατροφοδότηση.

Τρίτη 4 Απριλίου:

Επίσκεψη στο 2ο Δ. Σ. Γιάννουλης και συνάντηση με τα παιδιά της Γ΄και Δ΄τάξη με αφορμή τα βιβλία, Ένα ποντίκι αλλιώτικο από τα άλλα και Το αγόρι που κέρδισε τον Χρόνο.  Ευχαριστούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για το ενδιαφέρον και το βιβλιοπωλείο Άνεμος για την υποστήριξη της Έκθεσης Βιβλίου που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.


Εβδομάδα Παιδκής Λογοτεχνίας στη ΛάρισαΤετάρτη 5 Απριλίου:

Συνάντηση με το ΚΔΑΠ Χαραυγής με αφορμή τα βιβλία, Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα και Η μαγισσούλα που έτρωγε αριθμούς, στο Πνευματικό Κέντρο ''Σ. Ζιαζιά'', στη Χαραυγή, στη βιβλιοθήκη. (παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας)Πέμπτη 6 Απρίλιου:

Διαδοχικές συναντήσεις με τα παιδιά της Α΄, Β΄και Γ΄τάξης του 19ου και 24ου Δ. Σ. Λάρισας, στο Πολιτιστικό Κέντρο ''Σ. Ζιαζιά'' στη Χαραυγή, στο χώρο της βιβλιοθήκης. (παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας)

Παρασκευή 7 Απριλίου:

Διαδοχικές συναντήσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου, με τα παιδιά της Β΄ και της Ε΄ τάξης του 12ου Δ. Σ. Λάρισας, στο χώρο της βιβλιοθήκης (παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας) με αφορμή τα βιβλία, Ένα ποντίκι αλλιώτικο από τα άλλα, Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα και Το αγόρι που κέρδισε τον Χρόνο.

Με τα παιδιά και τη δασκάλα της Β τάξης, κ. Ε. Κουραμά.

Με τα παιδιά και τη δασκάλα της Έ τάξης, κ. Α.Κουλτσιάκη

Με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Γεωργίου, κ. Δώρα Ψαριανού και τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Αλέξη Μπαντζανούλη, εμπνευστή της δημιουργίας των συνοικιακών βιβλιοθηκών, παραρτημάτων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας.


Ευχαριστούμε όλους τις φορείς της Λάρισας που συνεργάστηκαν φέτος για τη διοργάνωση της Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας που αγκάλιασε και τις βιβλιοθήκες στα Πολιτιστικά Κέντρα των συνοικιών και βέβαια τις υπεύθυνες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας που είχαν στην επίβλεψή τους όλη τη διοργάνωση, κ. Ελένη Παπούλια και Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου