Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Ψηλά τα χέρια, της Έλενας Αρτζανίδου

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός, στα μέσα του Μάρτη, το νέο βιβλίο για παιδιά της Έλενας Αρτζανίδου, με τίτλο Ψηλά τα χέρια με θέμα την ενδοσχολική βία αλλά και την επιλεκτική αλαλία.

Κεντρικός ήρωας της ιστορίας ο Τζίμης, ένα αγόρι που βρίσκει αστείο να "πυροβολεί" με τα αυτοσχέδια όπλα του τους συμμαθητές του αλλά και να τους προσβάλει με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για την εξωτερική τους εμφάνιση, όταν εκείνοι του ζητούν να σταματήσει να τους ενοχλεί. Γύρω του η Μαλένα, ο Μάνος αλλά και η ευαίσθητη Θεοφίλη, η οποία από την μέρα που πήγε στο σχολείο τους δεν έχει καταφέρει να τους μιλήσει, άλλοτε τον ανέχονται, άλλοτε εκνευρίζονται και συχνά πληγώνονται από την συμπεριφορά του. Όμως ακόμη και η ανοχή έχει τα όριά της και ο Τζίμης με την συνεχώς ενοχλητική και προκλητική συμπεριφορά του θα το διαπιστώσει με απρόσμενο τρόπο!

Η Έλενα Αρτζανίδου γράφει για άλλη μια φορά, μια άρτια παιδαγωγικά, ευχάριστη, ζωντανή ιστορία με γλώσσα απλή και ρέουσα και με αναγνωρίσιμους χαρακτήρες με τους οποίους εύκολα θα ταυτιστούν όλα τα παιδιά, δίνοντάς τους πάμπολλα μηνύματα για τη στάση που πρέπει να κρατούν σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Όλες τις πληροφορίες για το βιβλίο αλλά και τη συγγραφέα θα τις βρείτε εδώ:
http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1003366/pshla-ta-xeria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου