Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Επίσκεψη στο νηπιαγωγείο Ακρολίμνης Πέλλας.

Την Παρασκευή 23 Μαΐου, με χαρά βρέθηκα στην Ακρολίμνη Πέλλας, προσκεκλημένη του βιβλιοπωλείου Αλφαβητάρι και του 2θέσιου νηπιαγωγείου Ακρολίμνης.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου με τη βοήθεια των νηπιαγωγών έστησαν μια θεατρική παράσταση με αφορμή τη Μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα.

 Όπως διαπίστωσα για μια τέτοια παράσταση απαιτούνται:

αρκετοί χαρωποί αφηγητές,


έξι παιχνιδιάρες μαγισσούλες,

Η αρχιμάγισσα Αναφανδίνα, η μαγισσούλα Αγερένια και μερικά παιδάκια πρόθυμα να μεταμορφωθούν...

Η Αναφανδίνα και η μαγισσούλα Φουφέλια

Η Δανελόη και τα μαγικά της.
Η Φριντανίτα εν ώρα δράσης.
Η μαγισσούλα Πριφινέλα που έτρωγε τα γράμματα

μπόλικο ανακάτεμα,  λίγες κομμένες ανάσες απο τους παρευρισκόμενους...και τέλος, τρεις πολυτάλαντες νηπιαγωγοί και μια ανήσυχη βιβλιοπώλισσα!

Δεξιά η Δώρα, η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Αλφαβητάρι.Αριστερά οι νηπιαγωγοί Νάσια Χαρισιάδου, Κική  Τσολακίδου και η προϊσταμένη νηπιαγωγός Άννα Χατζηκυριάκου.
Πέρασα ένα πανέμορφο απόγευμα και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου Αλφαβητάρι, τη Δώρα και το Μάκη Λαζαρίδη, για την πρόσκληση. Είναι η δεύτερη φορά που συνεργαζόμαστε και φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Τις εκδόσεις Ψυχογιός με τη συνεργασία των οποίων πραγματοποιήθηκε και αυτή η επίσκεψη. Το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που αγκάλιασε την εκδήλωση.
Και βέβαια τις νηπιαγωγούς που με μεράκι, όρεξη και τρόπο ευφάνταστο έστησαν τη θεατρική παράσταση, ενέπλεξαν δημιουργικά τα παιδιά στη δημιουργία των σκηνικών και κατάφεραν να τα κάνουν να αγωνιούν για αυτή την ημέρα.
Έφυγα παίρνοντας μαζι μου πολλά χαμόγελα και έναν από τους πίνακες που ζήλεψα και μου χάρισαν...Μικτή τεχική, ζωγραφική-κολάζ, δουλειά και των παιδιών... θα τον ζήλευε και η εικονογράφος ΜΙΣ ΜΟΛΥΒ!Σε όλους εύχομαι υγεία και δημιουργικότητα!Και λίγα δείγματα δουλειάς από την τάξη...
Πως με φαντάζονταν τα παιδιά; Όταν άνοιξα τον παρακάτω πανέμορφο φάκελο βρήκα τις απαντήσεις στο ερώτημά μου...


Γράφω μπροστά στο δέντρο...Στις δύσκολες στιγμές να υποθέσω...;


Και ξανά στη φύση...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου