Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Συναντήσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2014



Τετάρτη 2 Απριλίου
 Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου


Παρουσίαση της Μαγισσούλας που έτρωγε γράμματα στις πρώτες τάξεις (Ά δημοτικού) των πέντε δημοτικών σχολείων της πόλης. 
Ευχαριστώ την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κ. Αντιγόνη Χαρού και τη συνάδελφό της κ.Ειρήνη Τσαγκοπούλου για την πρόσκληση. 
Είναι αξιέπαινη η προσπάθεία τους να γνωρίσουν στα παιδιά και στους δασκάλους τη βιβλιοθήκη της πόλης τους.


Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου, πολλά πολλά παιδιά ψάχνουν τα... γράμματα που έφαγε η μαγισσούλα...
Με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κ. Αντιγόνη Χαρού και την συνάδελφό της κ. Ειρήνη Τσαγκοπούλου.

Πέμπτη 3 Απριλίου
Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας
συναντήσεις με παιδιά σχολείων της πόλης μας.

Η Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου κατά τη διάρκεια της οποίας μαθητές της πόλης συναντούν Έλληνες συγγραφείς παιδικών βιβλίων, πραγματοποιείται εδώ και 8 χρόνια στη Λάρισα. Συνδιοργανωτές είναι η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν.Λάρισας, με την φροντίδα του οποίου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις καθώς έχει τη γνώση και την εμπειρία. 
Φέτος ''η Εβδομάδα παιδικού βιβλίου''περιορίστηκε δυστυχώς στις 3 ημέρες.
Οι συναντήσεις με τα παιδιά ήταν ενδιαφέρουσες αφού οι εκπαιδευτικοί είχαν φροντίσει να προετοιμάσουν με ανάγνωση βιβλίων μου τα παιδιά και έτσι είχαν ενισχύσει το ενδιαφέρον τους για τη συνάντησή μας. Εκτός απο τις παρουσιάσεις βιβλίων μου που επιλέγησαν για κάθε ηλικία, μιλήσαμε για την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού βιβλίου, διαβάσαμε το μήνυμα και είδαμε την αφίσα που φέτος μας ήρθε απο την Ιρλανδία.

Με τα παιδιά της Β΄και Γ τάξης του 41ου δημοτικού, διαβάσαμε αποσπάσματα απο το Ένα ποντικι αλλιώτικο απο τα αλλα, και προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε πιο είναι αυτό το αλλιώτικο ποντίκι.... τι διαφορετικό έχει βρε αδερφέ και οι άνθρωποι το προσέχουν σαν τα μάτια τους;


Με τους μαθητές της Β΄και Γ΄του 41ου δημοτικού.


Με τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης διαβάσαμε αποσπάσματα και μιλήσαμε για το σχολικό εκφοβισμό μέσα από τις Ιστορίες για δειλούς και θαρραλέους.








Με τους μαθητές της ΣΤ΄.





Με τα νήπια του 5ου Παιδικού Σταθμού.
Και με τα νήπια διαβάσαμε και... γελάσαμε με τη μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα.











Ευχαριστώ τους συνδιοργανωτές για την πρόσκληση και ιδιαιτέρως την κ.Ελένη Χριστούλα-Πατελοδήμου από τον ΠΟΚΕΛ. Εύχομαι του χρόνου ο θεσμός της Εβδομάδας παιδικού βιβλίου να επανέλθει στους προηγούμενους ρυθμούς του και να διαρκέσει ολόκληρη την εβδομάδα, προσφέροντας σε περισσότερα παιδιά της πόλης μας την ευκαιρία για μια συνάντηση με τα βιβλία και τους δημιουργούς τους.




Παρασκευή 4 Απριλίου 
2ο Δημοτικό Σχολείο Πλατυκάμπου(Γαλήνη)Λάρισας


Μια εξαιρετική επίσκεψη που ήρθε ως το επιστέγασμα της ''δουλειάς" που ήδη είχε γίνει με το βιβλίο, Ιστορίες για δειλούς και θαρραλέους, αλλά και ως... ενίσχυση για τη δουλειά που θα συνεχιστεί με το βιβλίο μετά την επίσκεψη μου...Υπεύθυνη η δασκάλα της τάξης, η κ. Ζαραχούλη που με απλές δράσεις αγκαλιάζουν τα βιβλία με τους 13 μαθητές της.
Έτσι η συνάντησή μας ήταν αληθινά αναζωογονητική για μένα.
Όμορφες ερωτήσεις, ενδιαφέροντες προβληματισμοί, σκέψεις, εξομολογήσεις, απορίες, ενθουσιασμός! Ευχαριστώ την κ. Ζαχαρούλη για την πρόσκληση και την υπέροχη εμπειρία.


Τα απίθανα μολύβια, τα απίθανα...παιδάκια της τρίτης τάξης.





Με το διευθυντή του 2ου Δ.Σ.Πλατυκάμπου και την δασκάλα της Γ΄τάξης κ Όλγα Ζαχαρούλη.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (όπως και κάθε παγκόσμια ημέρα) δεν μπορεί  να λειτουργήσει θετικά, όταν είναι η μοναδική μέρα του χρόνου που τα παιδιά μιλάνε για τα βιβλία ή ακόμη χειρότερα, διαβάζουν κάποιο βιβλίο. Διαβάζουμε λοιπόν όσο μπορούμε, ως δάσκαλοι και γονείς στα παιδιά μας όλο το χρόνο και αν θέλουμε, οργανώνουμε την Παγκόσμια ημέρα ή οποιαδήποτε άλλη μέρα, μια εκδήλωση, επίσκεψη, συνάντηση με το συγγραφέα κάποιου από τα βιβλία που διαβάσαμε και μας άρεσε. Έτσι η εκδήλωσή μας θα έχει νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου